SwaboLadies breidt opleiding voor wielertalenten uit

Het komend jaar voegt SwaboLadies drie teams toe aan de selectie om talentvolle jonge wielrensters een traject te bieden naar de wereldtop. Nederland doet het goed bij het mannenwielrennen en nóg beter bij het vrouwenwielrennen. Hans Blom, teammanager van SwaboLadies, wil dat graag zo houden, maar daarvoor is het wel nodig om nu al de volgende generatie toprensters op te gaan leiden.

Internationale ontwikkelingen brengen veranderingen in de wedstrijdkalender en vergroten de kloof tussen de huidige selecties die net onder de profrensters zitten en de wereldtop. Voor Swaboladies reden om hun structuur aan te passen. Komend seizoen komt er een Nieuwelingenteam voor de rensters die net van de jeugd komen, daarna volgt de overstap naar het Juniorenteam, de Elite zonder contract om uiteindelijk de besten door te laten stromen naar de Elite met contract.

Hans Blom heeft met plezier gekeken naar het succes van de Nederlandse vrouwen in de Giro Rosa en de eendaagse wedstrijd La Course op het parcours van de Tour de France waar Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten, die twee dagen daarvoor de Giro Rosa had gewonnen, een verbeten strijd aangingen die uiteindelijk pas op de finishlijn werd beslist. “Goede reclame voor het vrouwenwielrennen,” zegt Hans Blom. En het perfecte studiemateriaal als het gaat om de kernwaarden ambitie en doorzettingsvermogen die SwaboLadies hoog in het vaandel heeft staan.

Gerry van Bakel in gesprek met Swaboladies teammanager Hans Blom tijdens de uitzending van Nieuws071.

SwaboLadies.nl is een samenwerkingsverband tussen de regionale wielerclubs LRTV Swift uit Leiden, WV Avanti uit Alphen a/d Rijn en RTV de Bollenstreek uit Lisse. Wie meer wil weten over de mogelijkheden bij SwaboLadies.nl kan het beste emailen naar info@SwaboLadies,nl

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×