Project JAS zoekt mentoren voor statushouders Leidse regio

11

Project JA Statushouders (JAS) van de Gemeente Leiden zoekt mentoren die komend half jaar statushouders uit de Leidse regio willen begeleiden. Een mentor vervult de rol van extra buur, stimuleert het spreken van Nederlands, maakt een statushouder wegwijs in de stad en ondersteunt hem of haar bij het opbouwen van een netwerk.

Mentoren en statushouders spreken gedurende een half jaar 2 á 3 uur per week af. In die tijd ondernemen ze diverse activiteiten. Aanmelden als mentor of het opvragen van meer informatie kan via Tim van Dijk (t.van.dijk@leiden.nl / 071 516 46 37).

Delen

11 reacties

 1. DeHeerGroen op

  Ik neem aan dat het nieuwe Leidse College de geldsluizen weer voluit open heeft gezet… Ik vind dat de overheid, ook de lokale, te veel vraagt van haar inwoners.

  • U vindt van alles op

   U neemt ten onrechte van alles aan. Zou u u informeren, dan zou u minder gemakkelijk onjuiste conclusies kunnen trekken. Dat is wel een hoge prijs, voor wie het graag overzichtelijk houdt. Daarom zult u zich wel niet informeren en een volgende keer met meer van hetzelfde komen, strekking: de [oude/gewone] Leidenaar wordt benadeeld [ten koste van nieuwkomers, door onvaderlandslievende elite].

   Van uitleggen wat vrijwilligerswerk is, zie ik maar af. De cursus ‘Nederlands begrijpen. Hoe gaat dat?’ heeft u niet met succes afgerond. Of u bent bevangen door de zomerhitte en tijdelijk de kluts kwijt. Anders zou u begrijpen dat het in de definitie van ‘vrijwillig’ zit, dat de lokale overheid niet tot de genoemde werkzaamheden verplicht (‘te veel vraagt van haar inwoners’).

   • Eus de Watergeus op

    Fijn dat u uw aardse verschijning weer heeft aangenomen want uw buitenaardse reacties schiepen nogal een afstand. Dat er vrijwilligerswerk in de betekenis van onbezoldigd werk geboden wordt ligt voor de hand maar blijkt niet uit het artikel, wat ik dan wel weer jammer vind. Van open geldsluizen lijkt welbeschouwd geen sprake.

 2. Een Leids burger op

  Het project wordt gefinancierd door het Europese Asiel, Migratie en Integratiefonds (AMIF).
  .
  “Het mentorschap neemt ongeveer 2-3 uur per week in beslag. Een vrijwillige mentor verbindt zich voor minimaal zes maanden aan het project.”
  http://www.jongerenopdearbeidsmarkt.nl/index.php/mentorproject-project-jas

  Men is dus op zoek naar mentoren. Of de lokale gemeentelijke overheid daarbij teveel vraagt van haar inwoners? Ik zou zeggen laten vooral de statushouderpamperaars van GL en PvdA zich maar als mentor aanmelden.

  • Stef Blokkie op

   Het venijn zit in de staart. Info gevolgd door een wilde uithaal (“statushouderpamperaars”) maakt nog steeds een ‘Stef Blokkie’.
   Een statushouder is een erkende vluchteling, wiens asielaanvraag in Nederland is getoetst. Dan nog deze mensen voorstellen als ziek, zwak en misselijk; dan nog hen niet welkom heten in Nederland en hen zich niet te willen laten vestigen – waarvan de overheid zich met een koopje af wil maken door vrijwilligers er voor op te willen laten draaien in de eerste maanden – door iedere assistentie in het vreemde nieuwe land voor te stellen als ‘pamperen’ getuigt van een keiharde mentaliteit, waarop menig VVD-er in onderlinge jool apetrots is. Ver plassen voor corpsballen – en wie zich aan hen wil onderschikken.

   • Een Leids burger op

    Niemand stelt statushouders voor als zwak,ziek of misselijk e.d. hoor….Om van de rest van de valse verdachtmakingen nog maar te zwijgen.
    .
    Dus leer nu eerst maar eens begrijpend te lezen i.p.v. mensen valselijk woorden in de mond te willen leggen die ze helemaal niet gezegd hebben en verkeerde associaties te maken. Laat diegenen die zo graag roepen¨wir schaffen dass¨ (dat is niet alleen Merkel hoor…) zich maar aanmelden als mentor.

Je bent nu offline