In aanloop naar Sail Leiden vond in Warmond de Scheepsparade plaats. (Foto's: Annan Verboom)

Spektakelstuk Sail Leiden komt eraan

Terwijl Leiden onder een schroeiende zon zo lijdt dat de bruggen met water moeten worden gekoeld, voer donderdag in Warmond de grote Scheepsparade.

Vrijdag, tussen 11.00 en 16.00 uur, komen onder andere die schepen in Leiden aan voor Sail Leiden. Een indrukwekkende vloot die gaat aanmeren in de Historische Haven (Galgewater) en de Haven. En tussen 16.45 uur en 19.00 uur komen er nog eens acht grote schepen aan aan de Haven voor de grote opening van Sail Leiden, een sail in.

Dat het een spektakelstuk wordt, zit er dik in. Tweehonderd schepen netjes gemeerd krijgen, is een gekrioel (en ideaal foto-momentje). Daarbovenop komt een spannend extraatje van Moeder Natuur: de hitte die de o zo belangrijke bruggen kan ontwrichten. Maar daarvoor is er dat water, heel veel verkoelend water.

Advertentie

Cultuur Leiden Reportage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×