Waterpolodames naar finale EK

Het Nederlands waterpoloteam met daarin zes speelsters met Leidse roots heeft de finale van het EK waterpolo gehaald. In de halve finale werd titelverdediger Hongarije met 8-7 opzij gezet. De finale is morgen om 22.15 uur.

Ex-ZVL speelster Maud Megens na de halve finale tegen Hongarije. (Video: waterpolo.nl).

Leidse inbreng
In het Nederlands team zitten meerdere speelsters met Leidse Roots. De 17-jarige Rozanne Voorvelt speelt op dit moment voor het Leidse ZVL-1886. Naast Maud Megens hebben ook Ilse Koolhaas, Kitty-Lynn Joustra, Brigitte Sleeking en Vivian Sevenich in het verleden voor ZVL gespeeld.

Live te volgen
De halve finale is vrijdag om 22.15 uur live te volgen via nos.nl. Oud-international en ZVL-1886 speelster Iefke van Belkum voorziet de wedstrijd daar van commentaar.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×