(Foto's/video: Chris de Waard).

Machinekamer Grote Havenbrug ondergelopen

Om te voorkomen dat de Grote Havenbrug bij de Haven in Leiden door de warmte vast komt te zitten, is de afgelopen uren water op het brugdek gespoten. Daarbij zijn grote hoeveelheden water de machinekamer onder de brug ingelopen. De pompen in de machinekamer bleken vervolgens niet te werken, waardoor alles onder water staat.

De brug wordt niet vaak bediend, maar toevallig vanmiddag wel om deelnemers aan Sail Leiden door te laten. Of de bediening van de brug nog wel werkt, wordt duidelijk als het water is weggepompt. Medewerkers van de gemeente Leiden zijn momenteel bezig om het water uit de kelder te zuigen. In geval van nood kan de brug overigens ook met de hand bediend worden.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×