(Foto's: Politie).

Politie neemt waterscooter in beslag na gevaarlijk vaargedrag

Afgelopen weekeinde heeft de politie in Leiden op last van de Officier van Justitie een waterscooter in beslag genomen. De scooter werd eerst vrijdagavond op het water van de Oude Rijn in Katwijk gesignaleerd. De bestuurder van de waterscooter vertoonde daarbij onveilig en asociaal vaargedrag. Verschillende getuigen deden daarvan melding bij de politie omdat met de waterscooter niet alleen schade werd aangebracht aan spullen van derden, maar ook andere watersporters werden in gevaar gebracht.

De waterscooter werd in eerste instantie niet meer aangetroffen door de politie maar later op de avond werd het vaartuig toch gevonden. De identiteit van de schipper die de waterscooter bestuurde werd vastgesteld en met gedupeerden werden afspraken gemaakt voor het doen van aangifte.

Zaterdag werd de waterscooter in Leiden aangetroffen. De politie nam hem in beslag en maakte proces-verbaal tegen de bestuurder op. De kans bestaat dat hij zijn waterscooter niet terug krijgt.

De politie vraagt getuigen van het gevaarlijke vaargedrag en benadeelden van wie spullen kapot zijn gegaan om zich te melden bij de politie onder vermelding van procesnummer 2018203197. Dat kan via 0900-8844.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×