(Foto: Chris de Waard).

ZZ Leiden Basketball op 3 oktober naar Oostenrijk

Tijdens de loting voor de tweede en laatste voorronde van de FIBA Europe Cup is Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gekoppeld aan ECE Bulls Kapfenberg uit Oostenrijk. De Leidse ploeg opent de tweede voorronde met een uitwedstrijd op 3 oktober. De return is 10 oktober in de Vijf Meihal.

Zorg en Zekerheid Leiden behoorde tot de acht geplaatste ploegen in de tweede voorronde. Hoewel er heel wat sterke ploegen tot het deelnemersveld behoorden, werd Zorg en Zekerheid Leiden gekoppeld aan het Oostenrijkse ECE Bulls Kapfenberg. Bestuursleden Rob van Hooven en Marcel Verburg waren aanwezig tijdens de loting in München. “Ik denk dat wij tevreden kunnen zijn met deze loting, aangezien er veel gerenommeerde club tussen zaten”, stelt Rob van Hooven. “Dit is een goede tegenstander voor Zorg en Zekerheid Leiden. We moeten in staat zijn om de reguliere competitie van de FIBA Europe Cup te bereiken.” Als de Leidse ploeg daarin slaagt, volgen er nog zes wedstrijden in de eerste groepsfase.

Zorg en Zekerheid Leiden zou bij winst tegen de Oostenrijkers in Groep A belanden. De Leidse ploeg zou dan op Donar kunnen stuiten als de Groningers de Champions League niet halen en in deze groep worden ingeloot. Donar kan namelijk in drie groepen belanden, afhankelijk van de resultaten. Een van de twee andere tegenstanders van Zorg en Zekerheid Leiden is S. Oliver Würzburg uit Duitsland. Een mogelijke opponent, eveneens afhankelijk van de voorronde van de Champions League zou CSM Oradea uit Roemenië kunnen zijn.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×