Binnenkort open in Leiden: een vegetarisch slachthuis

64

‘Verrassend zonder vlees’ is het motto van restaurant ‘Het Slachthuis‘ dat Esther Tijsterman in september opent in het poortgebouw van de Meelfabriek aan de Oosterkerkstraat. Het restaurant serveert uitsluitend plantaardige gerechten. Ook nu al trouwens, maar alleen om af te halen.

Als het restaurant straks open is, kan er overdag worden ontbeten (met bijvoorbeeld een Yellow Smoothiebowl van mango, ananas, banaan, cocoswater, gember, kurkuma, blauwe bes en granola) en gelunched (wat dacht je van een een pulled jack fruit sandwich). Ook aan de kinderen is gedacht. Die kunnen bijvoorbeeld aanschuiven voor een pindakaastosti.

Naast restaurant en catering is Het Slachthuis gespecialiseerd in 100% vegan huisgemaakte taarten.

Delen

64 reacties

  • machina_13@hotmail.com op

   Het gaat toch niet om de naam maar het initiatief, of niet? Het is gewoon een knipoog. Je kan het op zijn minst een kans geven. Is dit nou een mening hebben om het “mening hebben”?

  • Ken veel meer mensen via Facebook die hetzelfde zeggen. De naam is echt superslecht gekozen. Weerhoudt inderdaad mensen om er naartoe te gaan. Daar kun je wat van vinden maar het is toch doodzonde dat mensen daarom wegblijven.

 1. Anne Persoon op

  Ik vind de naam ook niet fijn.Teveel associatie met mishandelen van dieren. Vega huis is beter,laat slacht weg.
  Ik hoop eens langs te komen om te eten.
  Succes met deze zaak!!!

  • Een Leids burger op

   Daar lijkt het wel op: vooral plant”aardige” gerechten.
   Het wordt tijd dat de PvdP(=partij voor de Planten) eens vragen gaat stellen. 🙂

  • Burger zonder steunkousen op

   Euh, Vikingen aten vooral veel vis en af ten toe ook wel varkensvlees, net als de Esten trouwens.

 2. Ô wat erg dat deze lieve groenten en fruit enz worden (geslacht) 🤣 leuke en originele naam wordt vast een zaak met veel klanten als ik in de buurt ben dan kom ik wel een keertje langs vegan pouwer!!!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline