(Foto: Reanne van Kleef).

Stadslab Leiden wil strand op Lammermarkt

Volgend jaar bestaat Stadslab Leiden alweer tien jaar, maar de meer dan duizend stadslaboranten zijn nog lang niet klaar met de stad. De komende tijd wordt er nagedacht over de realisatie van een stadsstrand zoals dat enkele jaren geleden ook zeer succesvol tegenover station Leiden Centraal lag in de culturele pop-up hotspot ‘De Buurt’.

Stadslab vindt Cultuurplein Lammermarkt de ideale plek voor zo’n strand: “Een mooi ruim plein op een goed bereikbare en herkenbare locatie.” Omdat de Lammermarkt niet altijd beschikbaar en een strand bovendien het beste tot zijn recht komt bij mooi weer, wordt gedacht aan de periode tussen Koningsdag en Leidens Ontzet.

Stadsstrand Lammermarkt moet een plek worden met een zeer ontspannen strand- en festivaluitstraling. Drankjes, hapjes, muziek, cultuur en het ultieme strandgevoel. Benodigde ingrediënten daarvoor zijn in elk geval een ruime opzet voor een cultuurpodium, wisselende restaurantjes/foodtrucks, barretjes met verschillende dranken, hangplekken, staplekken en kleine winkeltjes.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×