(Foto: Lorenzo van Beek, via Facebook).

Werkstraf voor dader mishandeling Leidse homo

Een 26-jarige Leidenaar die afgelopen zondag de bekende Leidse homo Lorenzo van Beek van zijn fiets trapte, is via een snelrechtprocedure veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur. Het was niet de eerste keer dat de man in aanraking kwam met justitie. Van Beek hoopt dat de man een deel van zijn taakstraf moet vervullen bij belangenvereniging COC Leiden: “Om te snappen waar onze normen en waarden in Nederland voor staan.”

Van Beek maakte het voorval, waarbij hij overigens ongedeerd bleef, zondag zelf bekend met een bericht op zijn Facebook-pagina. Direct na de mishandeling deed de geschrokken Van Beek aangifte en dat resulteerde al binnen een half uur in de aanhouding van de dader. Dat was een bekende van de politie.

Van Beek doet via zijn Facebook-pagina ook verslag van de snelrechtzitting: “Compleet geschoren, nuchter en bijna onherkenbaar ‘netjes’ vertelde de verdachte aan de rechter dat hij zich ‘niets’ meer kon herinneren van het voorval, omdat hij onder invloed was van drank en drugs. De advocaat van deze ‘veelpleger’ probeerde uit te leggen dat haar zoons op het schoolplein ook vaak ‘kan*er homo’ zeggen en dat ze dat echt niet discriminerend bedoelen…(?) Het is ‘slechts’ een manier van uiten… Serieus???”

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×