Ook burgemeester Liesbeth Bloemen kwam even langs en knoopte een praatje aan met Ivy. (Foto's/video: Chris de Waard).

Zwembad Haasbroek verwelkomt 20.000e bezoeker

Zwembad Haasbroek in Zoeterwoude heeft veel eerder dan normaal de 20.000e bezoeker mogen verwelkomen. Sterker nog, er zijn seizoenen dat dat aantal begin september als het bad sluit nog niet is bereikt. Toen vandaag om 12.00 uur de deuren van het bad opengingen werd een compleet verraste Ivy Tagoe met haar moeder in de bloemetjes gezet door zwembadmanager Joop Harland van de gemeente Zoeterwoude. Het 8 jaar oude meisje uit Zoeterwoude kreeg een tienbadenkaart.

Chris de Waard sprak met de 8-jarige Ivy Tagoe en haar moeder en met zwembadmanager Joop Harland.

Door het aanhoudende mooie weer hoopt het zwembad stiekem het record uit 2006 te verbreken. Toen passeerden gedurende het zomerseizoen 28.000 zwemmers de kassa. “Maar dat zal wel lastig worden,” denkt Harland die wel hoopt het daaropvolgende record van 23.000 te halen. “Maar je weet het maar nooit, als het nu nog veertien dagen dertig graden wordt…”

De gemeente Zoeterwoude is een groot voorstander van het openhouden van openluchtbad Haasbroek. Als recreatievoorziening maar ook als een belangrijke ontmoetingsplek voor de Zoeterwoudse jeugd. Ook is het gedurende vier maanden in het jaar een belangrijke voorziening om onze inwoners te laten bewegen. Velen komen dagelijks hun baantjes zwemmen.

Nu verschillende¬†openluchtbaden in de regio gesloten zijn,¬†weten ook steeds meer niet Zoeterwoudenaren Zwembad Haasbroek te vinden. “Maar ook de gemoedelijk sfeer in zwembad Haasbroek maakt dat men graag naar dit zwembad komt,” weet Harland.

Zwembad Haasbroek aan de Nieuweweg 4 is nog tot en met zondag 2 september dagelijks geopend vanaf 12.00 uur. Doordeweeks tot 20.00 uur en in het weekend tot 17.30 uur. Het seizoen wordt op zondag 9 september om 12.00 uur afgesloten met het populaire baashondzwemmen.

Advertentie

Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×