Vanaf half augustus films in Red Carpet Lounge

Hoewel het gaan om een tijdelijke invulling is door Bioscopen Leiden de afgelopen periode toch flink verbouwd aan het voormalige ABN AMRO bankkantoor aan de Stationsweg in Leiden. Die is nu bijna klaar en half augustus  gaan de deuren open van pop-up filmplek Red Carpet Lounge. Op 1 september volgt de officiële opening.

Het oude kantoorpand staat op de nominatie om in 2019 gesloopt te worden. Tot die tijd was de gemeente Leiden op zoek naar een manier om leegstand in het gebouw te voorkomen. Bioscopen Leiden werd benaderd en bereid gevonden om het gebouw tijdelijk te transformeren in een pop-up bioscoop en filmclub die de komende maanden moet gaan gelden als dé culturele hotspot van filmstad Leiden.

Impressie van de nieuwbouw aan de Stationsweg waar nu nog onder meer de Jumbo Supermarkt is gevestigd. Op de plek komt megabioscoop De Geus. Overdag kunnen de zalen dienstdoen als congreslocatie.

“Dit is voor ons een plek om te experimenteren en om te leren wat de Leidse filmliefhebber wil zien,” zegt mededirecteur Govert de Kok van Bioscopen Leiden. “En extra mooi is natuurlijk dat tegenover de Red Carpet Lounge over enkele jaren onze megabioscoop De Geus opent. Dit is een perfecte gelegenheid om de locatie al wat beter te leren kennen en om te experimenten met alles wat hier mogelijk is.”

De Red Carpet Lounge gaat tot de sloop ruimte bieden aan zaken als filmvertoningen, vrijdagmiddagborrels, een werkplek met uitstekende koffie en feestjes. De Kok: “In de Red Carpet Lounge is overal ruimte voor. Om deze te vullen werken we als Bioscopen Leiden in het pand samen met verschillende culturele partners, waaronder het Leiden International Film Festival, dat in de Red Carpet Lounge zijn eigen filmmuseum opent.”

Ideeën en wensen voor de programmering zijn zeer welkom en kunnen ingediend worden via info@bioscopenleiden.nl.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×