(Foto: UFO Video Productions, Sassenheim).

Christa’s Ride dit jaar met Leiderdorps Kampioenschap

De  Christa Mensert Memorial Ride introduceert dit jaar ‘Christa’s Dikkebandenrace’. Voorafgaand aan de familiefietstocht voor het goede doel kunnen kinderen tussen de 5 en 12 jaar op de skeelerbaan tegen elkaar strijden om het Leiderdorps Kampioenschap. De negende editie van Christa’s Ride vindt plaats op zondag 9 september. De inschrijvingen zijn inmiddels geopend.

Deelname aan de Dikkebandenrace is gratis. Kinderen mogen meedoen op zowel stadsfietsen als mountainbikes. Na de Dikkebandenrace starten de familiefietstochten van 25 kilometer rondom Leiderdorp en van 75 kilometer door het Groene Hart.

Christa’s Ride is meer dan fietsen
De Christa Mensert Memorial Ride, beter bekend als ‘Christa’s Ride’, is vernoemd naar de overleden vrouw van Busteros León. In 2006 werd bij haar asbestkanker vastgesteld en in 2009 overleed ze aan de gevolgen daarvan. Mensert zette zich altijd in voor anderen en vroeg mensen dan ook om bij haar uitvaart geen geld aan bloemen uit te geven, maar in haar geest te doneren aan het Instituut Asbestslachtoffers. Dat bracht haar echtgenoot op het idee om de Christa Mensert Memorial Ride in het leven te roepen. De gehele opbrengst van de Ride komt ten goede aan onderzoek en aan steun voor hen die lijden aan de nog ongeneeslijke ziekte longvlieskanker.

Deelnemen
Fietsers kunnen individueel, als team of als bedrijfsteam deelnemen aan de tocht. Deelnemers worden 9 september vanaf 10.00 uur ontvangen voor de Christa’s Dikkebandenrace of om 11.00 uur voor de fietstochten bij de start/finish bij de Vereniging IJssport Leiderdorp. De bijdrage voor de 25 kilometer is 7,00 euro en voor de 75 kilometer 10,00 euro. Wie wil deelnemen als bedrijfsteam kan contact opnemen met de organisatie voor meer informatie.

Leiderdorp Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×