(Foto: Chris de Waard).

De Waag en Belgisch Biercafé Olivier in andere handen

Investeerder Waterland uit Bussum koopt horecabedrijf Debuut uit Utrecht. Dat meldt het FD. Debuut is in Leiden eigenaar van De Waag en Belgisch Biercafé Olivier, maar heeft daarnaast nog enkele tientallen andere restaurants verspreid over het land. Bekende namen zijn onder meer de Mexicaanse restaurantketen Popocatepetl en Stan & Co, dat flink aan het uitbreiden is. Uitbreiden is ook het doel van Waterland. Binnen vijf jaar moet Debuut in omvang verdubbelen.

Hoeveel Waterland voor Debuut betaalt, is niet bekend gemaakt, wel dat om de deal te kunnen sluiten oprichter Ruud van Rietschoten uitgekocht moest worden voor zo’n veertig miljoen euro. Alle vestigingen die onder Debuut vallen, hadden in 2016 een gezamenlijke omzet van zo’n 44 miljoen euro.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×