Cuban Latin Trio Caney. Foto: (Peter J. Visser).

Eerste lustrum BIGGG! Smallband-festival in Leiden

De Leidse Pieterswijk is voor het vijfde jaar op rij het toneel van het BIGGG! Smallbandfestival. Op zondag 26 augustus zal een keur aan muzikanten de historische locaties laten spetteren met klanken uit de hele wereld.

Kleinschaligheid
Verfijnde muziek op verfijnde plekken, dat is het motto van het BIGGG! Smallband-festival. Dit keer zijn de optredens in de cultuurtuin van de Stadsgehoorzaal en verschillende huizen aan de Pieterskerkgracht. De muziek loopt uiteen van salsa tot balkan, van klassiek tot pop en van jazz tot latin. Het BIGGG! smallband-festival bestaat ondanks de naam uit kleinschalige optredens. Het publiek zit in informele sfeer vlak bij de muzikanten.

Programma
Meer dan twintig acts geven acte de présence waaronder sax- en klarinetkwintet The Novelties. Zij spelen dertiger jaren muziek. Frenk van Meeteren speelt jazz & bluegrass, het Jeroen van Helsdingen kwartet speelt jazz-fusion, The New Conrad Miller Trio brengt allround jazz, Wim den Herder & Alex Gunning is een virtuoos fingerpicking gitaar duo en Trio Tangata (tango).

Kinderen
Speciaal voor kinderen is er op het Pieterskerkplein de kindervoorstelling de Boerenshow van duo Ted & Tilly en voor de ouders en andere bezoekers van BIGGG! een gezellig terras.

Het complete programma staat op www.biggg.nl

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×