(Foto: Gemeente Leiden).

Nieuw Prinsenplein met wensen van buurtbewoners

Deze zomer wordt een nieuw ontwerp gemaakt voor het plein in de Prinsenstraat in Leiden. Daarin wordt een wensenlijst van de buurtbewoners opgenomen. Naast een nieuwe groene speel- en ontmoetingsplek wordt het plein ook biodiverser gemaakt en beter bestand tegen het klimaat, zoals lange droogte en hevige regenval.

Op een zonnige woensdagmiddag in juli maakten kinderen en volwassenen uit de buurt samen met de gemeente toekomstplannen voor hun Prinsenplein. Spelen in het groen voor de buurtkinderen, een ontmoetingsplek voor de ouders en een voetbalveld waren enkele wensen voor het plein in de Prinsenstraat.

Het samen ontwikkelen van het plein is een initiatief van het project Samen aan de slag, waar de gemeente samen met de bewoners kijkt hoe de buitenruimte mooier en levendiger kan en welke rol bewoners daar in kunnen spelen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×