Zoeterwoude test PMD-inzameling via grijze minicontainer

6

In een brief aan haar inwoners liet de gemeente Zoeterwoude weten na 23 augustus 2018 te stoppen met het huis-aan-huis ophalen van de doorzichtige PMD-afvalzakken. Na die datum dienen bewoners hun recyclebare plastic, metaal en drankverpakkingen voorlopig op vaste tijden aan te bieden in de grijze minicontainer die tot verkort gebruikt werd voor het inzamelen van restafval. Na een test van 4 maanden zal worden besloten of de minicontainers blijvend voor de PMD-inzameling zullen worden gebruikt.

Hergebruik minicontainer
Nadat Zoeterwoude vorige maand startte met het gebruik van ondergrondse containers voor restafval verloor de grijze minicontainer haar functie. Door de containers op te nemen in het PMD-inzamelingstraject kunnen ze zinvol worden hergebruikt.

Sticker
Bij de brief ontvingen de Zoeterwoudenaren een oranje PMD sticker. De sticker dienen zij op de voorkant van de grijze minicontainer te plakken. “Dan wordt u er tijdens de proef regelmatig aan herinnerd dat er geen restafval meer in de grijze minicontainer hoort”, aldus de gemeente.

Grijze container bestellen
Inwoners die al langer gebruik maken van de ondergrondse containers, en dus geen grijze container (meer) hebben, kunnen bij de gemeente kosteloos een nieuwe bestellen.

Delen

6 reacties

  1. Cindy Schouten

    Haha als ze die bakken ook om de 3 weken ophalen dan wordt het net zo een fiasco als in Alkmaar.. Na 1,5 week is de bak vol en gooi je de rest bij het gewone vuil

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline