De as van de weg schuift in de nieuwe situatie nog verder op richting de woningen. (Foto: Peter de Haas, via Twitter).

Ernstige verkeersoverlast door werkzaamheden aan Zijlbrug

De provincie Zuid-Holland voert groot onderhoud uit aan de Zijlbrug en de Spanjaardsbrug tussen Leiden en Leiderdorp. De werkzaamheden aan de Zijlbrug zijn op 16 juli gestart en gaan deze week voor ernstige verkeershinder zorgen.

Woensdagavond wordt de brug om 20.00 uur helemaal afgesloten voor verkeer. Er wordt dan tot 5.00 uur ’s morgens gewerkt. Op donderdag 16 augustus wordt overdag de noordzijde van de Zijlbrug voorzien van nieuw asfalt. Om dit veilig uit te kunnen voeren, zal tussen 10.00 uur en 14.00 uur slechts één rijstrook voor beide richtingen beschikbaar zijn.

Ook volgende week gaat de brug nog een avond en nacht dicht. Dinsdagavond 21 augustus om 20.00 uur moet het verkeer omrijden. Ook nu gaat de weg om 5.00 uur in de ochtend weer open.

(Impressie van de nieuwe situatie. Afbeelding: Gemeente Leiden).

In overleg met gemeenten Leiden en Leiderdorp wordt de wegindeling aangepast en het noordelijke fietspad wordt naar de zuidkant (de LOI-kant) verplaatst ter voorbereiding op de aanleg van de Leidse Ring Noord. Onder de Engelendaal wordt een fietstunnel aangelegd, waardoor er een doorgaande fietsroute ontstaat tussen Leiden en Kaag en Braassem.

Het fietspad aan de andere kant vervalt om plaats te maken voor een geluidswal die tussen de nieuwe weg en de zogeheten boogwoningen wordt aangelegd.

Leiden Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×