Hans van Oosten kreeg vorig jaar een lintje in Zoeterwoude. (Archieffoto: gemeente Zoeterwoude).

Voor het eerst geen kandidaten voor lintje in Zoeterwoude

De gemeente Zoeterwoude heeft dit jaar nog geen voordrachten binnen voor een Koninklijke Onderscheiding. Volgens burgemeester Liesbeth Bloemen is dat zeer opmerkelijk, want er zijn genoeg vrijwilligers in het dorp die ervoor in aanmerking komen. Bloemen roept mensen dan ook op om betrokken vrijwilligers aan te melden voor een lintje.

Het is voor het eerst dat er nog geen aanmeldingen zijn voor een Koninklijke Onderscheiding in Zoeterwoude. Vorig jaar werd er één lintje uitgereikt.

Aanmelden
Op het gemeentehuis ligt de folder ‘Ere wie ere toekomt’. Hierin staat hoe iemand kan worden voorgedragen, waar de voordracht aan moet voldoen en welke onderscheidingen er zijn. Ook is er een website met informatie over het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding: www.lintjes.nl.

De gemeente benadrukt dat het belangrijk is om vóór het indienen van een decoratievoorstel over de aanvraag te overleggen. Meer informatie over de mogelijkheden om iemand voor een Koninklijke Onderscheiding voor te stellen is te verkrijgen bij medewerkers van Domein Concern- en Bestuurszaken de heer Snik of mevrouw Rietkerken , 071- 580 6300.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×