Kim Smit nieuw lid Raad van Bestuur LUMC

Met ingang van 1 september 2018 treedt Kim Smit toe tot de Raad van Bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) met als portefeuille Financiën & Bedrijfsvoering. Smit is de opvolger van Willem te Beest, die van april tot september 2018 interim-lid Raad van Bestuur LUMC was. De Ondernemingsraad en de Cliëntenraad hebben positief geadviseerd over de benoeming.

Smit was voorheen Chief Financial Officer bij Al Karaana Petrochemicals. Na haar studie aan de Institut d’études politiques de Paris heeft Smit diverse financiële functies uitgeoefend bij Shell zowel in Nederland als in het buitenland. Zo was ze General Manager Finance operations in Kuala Lumpur en Vice president Finance Contracting & Procurement in Den Haag.

 

Dr. C.A. Linse, voorzitter van de Raad van Toezicht van het LUMC: “Kim Smit versterkt het bestuur van het LUMC. Haar brede financiële kennis en bestuurlijke ervaring dragen bij aan de verdere totstandkoming van de ambities op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Smit heeft haar sporen verdiend op het gebied van financieel management en IT.”

Ook Willy Spaan, voorzitter van de Raad van Bestuur, is blij dat er met Smit een goed bestuurder toe treedt, met ruime financiële ervaring: “Smit brengt een scala aan ervaring met zich mee. Een mooie aanvulling op ons bestuur. We kijken er naar uit om met haar samen te werken.”

Smit herkent zich in de waarden die het LUMC nastreeft: “Vanuit persoonlijke, oprechte aandacht en de wil om te blijven leren van ervaringen, zie ik ernaar uit om samen zorg, onderwijs en wetenschap verder te verbeteren.”

Advertentie

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×