(Foto: Leidse Hooidagen).

Leidse Hooidagen: ontdekkingstocht door 't Vogelhoff

In het weekeinde van 25 en 26 augustus worden in ’t Vogelhoff langs de Vliet bij Leiden weer de Leidse Hooidagen gehouden. Voor alweer de zesde keer wordt het natuurgebied twee dagen lang omgetoverd tot een grote ontdekkingstocht door het oer-Hollandse landschap. Kinderen kunnen aan de slag met zo’n 25 buitenactiviteiten. Ook aan de (groot)ouders is dit jaar gedacht, zij kunnen genieten van allerhande streekproducten tijdens de Wijk & Wouden Streekmarkt die dit jaar voor het eerst op de Hooidagen plaatsvindt.

Nature escape room
Verder op het programma een bijenplein, pizzabakken in de buitenkeuken, slootjessafari en pijl en boog of dromenvanger maken. Voor kinderen vanaf 9 jaar is er de Nature Escape Room op zaterdag en zondag om 11.00 uur en 13.30 uur. Teams van vier tot zes mensen, waarvan minstens de helft kinderen tussen 9 en 12 jaar zijn, kunnen zich hier nu al voor opgeven via naarbuiten.leiden@gmail.com.

Nieuwe 50-dingenlijst
Bij de informatiestand van Naar buiten! wordt tijdens de Leidse Hooidagen de nieuwste lijst met nummer 51 t/m 100 buiten-dingen die je voor je twaalfde gedaan ‘moet’ hebben gepresenteerd.

Vrijwilligers gevraagd
De organisatie van de Leidse Hooidagen zoekt nog vrijwilligers. Wie dat leuk lijkt, kan zich aanmelden via naarbuiten.leiden@gmail.com. De vrijwilligers ontvangen een vergoeding in de vorm van een cadeaubon.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×