Lekkerste Leidse spareribs komen uit Amsterdam

KoksmesExpert Roderick Rijsdam is een fenomeen op spareribs gebied, maar op dit gebied is zoveel mogelijk wat betreft vleessoort, garing en kruiden dat er talloze lekkere spareribs kunnen zijn. Daarom organiseerde hij zaterdag bij zijn zaak een spareribs battle.

In de jury zaten Kok Holverda, eigenaar van restaurant Puur en destijds bekend om de beste spareribs van Leiden in zijn voormalige restaurant Charcoal, Leo Freek eigenaar en kok bij Leo’s BBQ en is door de Kansas City BBQ Sociëty benoemd tot master judge op BBQ gebied. Hoofd van de jury was voormalig slager en nog steeds keurmeester bij de Keurslagers Ed Nozeman. Zij drieën hadden de moeilijke taak de beste spareribs aan te wijzen die de 10 deelnemers voor hen bereid hadden.

Roderick Rijsdam eindigde op een mooie derde plaats. Sander van Krimpen uit Zoetermeer vindt barbecuen gewoon leuk en vooral lekker. Zijn spareribs kregen een verdiende 2e plaats met slechts een halve punt minder dan de winnaars. Sylvia en Richard Allon uit Amsterdam. Zij zijn aangesloten bij de Dutch BBQ Friends en reizen in hun vrije tijd het hele land door om mee te doen aan wedstrijden. Ze waren in Leiden al vroeg aanwezig om alles voor te bereiden en niet zonder resultaat. Vol trots vertrokken ze met een eervolle eerste prijs op zak terug naar Amsterdam.

Vanwege het succes van deze battle en het enthousiasme van de deelnemers organiseert KoksmesExpert 22 september een Saté battle.

Delen
Rabobank Wensenfonds
Sligro Proef het Najaar!

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Emile Van Aelst

Freelance fotograaf, redacteur en columnist bij Sleutelstad, Leidsch Dagblad en Leidse Glibber.

Je bent nu offline