(Foto's: J.P. Kranenburg).

Miljoenenproject in Leiderdorp: delen Leyhof veertig centimeter opgehoogd

Wethouder Jeff Gardeniers heeft vanmorgen het startsein gegeven voor de onderhoudswerkzaamheden in de Leyhof in Leiderdorp. In flinke delen van de wijk zijn stoepen, straten en tuinen verzakt. Soms wel veertig centimeter. Aannemer Van der Meer start bij de Ovaal in de Dijkwacht. In totaal gaan de werkzaamheden zo’n twee jaar duren. Voor het project stelde de Leiderdorpse gemeenteraad eerder 4,5 miljoen euro beschikbaar.

De gemeente draait op voor het herstel van de openbare ruimte en stelt bovendien gratis aarde beschikbaar aan de bewoners die daarmee hun tuin weer op de goede hoogte kunnen brengen. De aannemer heeft voor een een zogenaamd ’tuinmenu’ samengesteld. Daaruit kunnen ze kiezen welke werkzaamheden ze meteen willen laten mee-uitvoeren. Door de tuinen gezamenlijk aan te pakken, kan dat tegen een gereduceerd tarief.

Chris de Waard sprak bij het ovaal aan de Dijkwacht met wethouder Gardeniers en bewoner André Velders.

Verzakken gaat door
Met de ingreep die de komende jaren wordt gedaan behoren de problemen voor de Leyhof niet tot het verleden. Het verzakken gaat nog wel even door en ophogen zal over een jaar of vijftien √† twintig opnieuw nodig zijn verwacht wethouder Gardeniers: “Dat is spijtig, maar het is niet anders. Dit is veengrond en die klinkt nu eenmaal erg in. Achteraf had misschien ook de openbare ruimte net als de woningen onderheid moeten worden, maar om dat nu alsnog te doen…dat gaat echt teveel kosten.”

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×