Betovertuin in Leiden-Noord feestelijk geopend

Met toespraakjes, muziek, een loterij en rondleidingen is vanmiddag de Betovertuin bij wooncomplex Noorderlicht in de Albertine Agnesstraat feestelijk in gebruik genomen. Wethouder Martine Leewis knipte samen met initiatiefneemster Yvonne Ottenhof het lintje door.

Opening Betovertuin Leiden. (Video Chris de Waard/Reanne van Kleef).

Chris de Waard sprak met wethouder Martine Leewis en met initiatiefneemster Yvonne Ottenhof over de realisatie van de Betovertuin.

De tuin is aangelegd door een tuingroep bestaande uit bewoners van seniorencomplex Noorderlicht. Corporatie De Sleutels zorgde daarbij voor advies en hand- en spandiensten, de gemeente betaalde de tuin en tal van sponsoren droegen ook bij aan het eindresultaat. De rolstoeltoegankelijke tuin heeft ook een plukgedeelte met kruiden. Ook die staan op zo’n hoogte dat bewoners in een rolstoel er goed bij kunnen.

Dat eindresultaat was bij de opening nog niet helemaal te zijn. Een hoekje dat eigenlijk niet bij de tuin hoort, maar er wat verwaarloost bij ligt, wordt de komende tijd ook opnieuw ingericht en bij de Betovertuin getrokken. “Dat stukje gaat de engelentuin heten”, heeft Ottenhof al bedacht.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×