(Foto's: Chris de Waard).

Grote opknapbeurt voor Morspoort

De Morspoort staat in de steigers. De stadspoort wordt de komende tijd gerenoveerd en ook worden er aanpassingen gedaan aan de directe omgeving. Onder de poort door fietsen blijft ook na afronding van de werkzaamheden onmogelijk.

Naast een schilderbeurt voor de poort zelf, wordt ook de bestrating weer aangepakt. Met kleuraccenten wordt duidelijker aangegeven dat er een trap is aangelegd aan de rand van het plateau waar de poort enkele jaren geleden op is geplaatst. Ongeveer op dezelfde manier als bij de Stadsgehoorzaal in de Breestraat.

Ook komen er markeringen aan de randen van de terrassen van de horecabedrijven, zodat fietsers niet meer via het terras de bocht afsnijden. Ook het stallen van fietsen wordt nader bekeken. Nu worden er vaak veel fietsen op het plateau aan de buitenzijde van de poort gezet en dat is volgens de gemeente niet de bedoeling.

Leiden morspoort


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×