Ondergrondse afvalcontainer is vol. (Foto: Robbert Beurse).

Ondergrondse containers Zoeterwoude weer overvol

Opnieuw zorgt de systeemfout in de ondergrondse afval containers in Zoeterwoude ervoor dat bewoners hun restafval niet makkelijk kwijt kunnen. De fout voorkomt dat de container een signaal afgeeft als hij bijna vol is, waardoor hij niet tijdig wordt geleegd.

Eerder liet de gemeente via social media aan haar inwoners weten de geconstateerde systeemfout “oprecht heel vervelend te vinden” en werden alle containers preventief geleegd. Binnen een week waren de eerste containers al weer vol. Enkele bewoners plaatsen hun volle vuilniszakken naast de volle container. De gemeente waarschuwt dat dit geen oplossing is; er zijn in het dorp voldoende containers die niet vol zijn.

De gemeente werkt samen met de leverancier van de containers aan een oplossing.

Advertentie

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×