Overal in onze regio zijn vandaag de scholen weer begonnen. (Foto: Chris de Waard).

Oproep aan ouders van VVN: Laat de auto staan!

Het aantal ongevallen onder 12-jarigen ligt bij de start van het schooljaar twee keer zo hoog als in de rest van het jaar. Daarom roept Veilig Verkeer Nederland op om kinderen de eerste schoolweek niet met de auto naar school te brengen. Ouders worden aangespoord om de kinderen te voet of op de fiets van en naar school te begeleiden. “Op deze manier kunnen de jonge scholieren wennen aan de nieuwe route en aan de nieuwe situatie”, aldus VVN.

“Zodra het werk begint en ook de scholen starten, is het voor iedereen weer even wennen aan de drukte in het verkeer. In de zomer rijden de helft minder auto’s op de weg. Na de vakantie loopt dit weer op naar acht miljoen auto’s,” aldus VVN. “Deze ‘nieuwe’ drukte zorgt in september voor een verdubbeling van het aantal verkeersslachtoffers onder 12-jarige fietsers.”

Maatschappij Onderwijs Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×