(Foto: Sleutelstad).

Commissariaat voor de Media stelt omroepbesluit weer uit

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) in Hilversum neemt ondanks eerder uitgesproken verwachtingen opnieuw geen besluit over de toewijzing van de vergunning voor de lokale publieke omroep voor de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude.

Die uitzendrechten liggen nu bij de Stichting Aggloreratieomroep Holland Centraal (Unity), maar die vergunning verliep in oktober 2017. De Leidse gemeenteraad wil dat de vergunning nu naar de Stichting Lokale Omroep Regio Leiden (Lorelei) gaat die met partner Sleutelstad het commerciële bestaan wil inruilen voor een publieke toekomst waardoor onder meer televisie-uitzendingen voor Sleutelstad mogelijk worden. Oegstgeest heeft geen voorkeur voor één van de partijen uitgesproken en de gemeenteraden in Voorschoten en Zoeterwoude kozen in december 2017 met een kleine meerderheid voor het handhaven van Unity als hun omroep. De wensen van de gemeenteraden zijn als advies aan het Commissariaat voor de Media gegeven die normaal gesproken die adviezen volgt.

Een woordvoerder van het CvdM meldt vandaag desgevraagd echter dat het het nog wel enige tijd kan gaan duren: “Het is een zeer ingewikkelde zaak,” is zo ongeveer het enige dat het commissariaat erover kwijt wil. Over een planning wil de woordvoerder ook niets kwijt, zodat het inmiddels volstrekt onduidelijk is wanneer er wel een besluit verwacht kan worden.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude RTV Lorelei


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×