Sleutelstad radioprogrammering weer op volle sterkte na zomerstop

Na een korte zomerstop gaan deze week bijna alle programma’s van Sleutelstad 93.7 FM weer van start. Vandaag beginnen Nieuws071 en Sport071 weer en later deze week start ook Cultuur071 weer. Politiek071 is vanaf maandag 3 september te horen, het wetenschapsprogramma Science071 is er weer vanaf woensdag 5 september.

Nieuws071 brengt elke werkdag tussen 17.00 uur en 18.00 uur het laatste nieuws uit de Leidse regio. De uitzending wordt herhaald tussen 23.00 uur en 00.00 uur. Deze week beginnen we onder meer de opening van de Betovertuin in Leiden, het ophogen van de Leyhof in Leiderdorp, een terugblik op Bouwdorp Voorschoten, het  Springkussenfeest in Oegstgeest en de start van de Museumlijn.

Het laatste sportnieuws uit Leiden en de regio hoor je iedere werkdag tussen 18.00 uur een 19.00 uur in Sport071. Van topsport tot breedtesport, van een nieuw basketbalpleintje in de wijk tot grote politieke onderwerpen als de nieuwe ijshal en van Leiden Marathon tot historisch zwaardvechten. Deze week staan onder andere onderwerpen als de Vlietloop, de LadiesRun, Christa’s Ride en de voorbereidingen op het WK door toproeier Boudewijn Röell op het programma. Ook kijken we de komende weken met een aantal Leidse topsporten (basketbal, waterpolo, rugby en tafeltennis) vooruit op het komende seizoen. De woensdagavond wordt doorgaans weer ingevuld door Leidenamateurvoetbal.nl.

Zaterdag gaat ook Cultuur071 van start. Hier wordt de Leidse culturele sector een platform geboden. Iedere zaterdag te horen tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Inmiddels gaat alweer het zevende seizoen van start. Vaste presentatoren Han Ruijgrok en Gideon Roggeveen zijn na zes jaar met ‘pensioen’, maar een grote groep nieuwe enthousiastelingen neemt vanaf zaterdag de presentatie en programmering op zich.

De nieuwe redactie van Cultuur071: Peter Visser, Carla Enters, Kees Van Egmond, Joque Mulder en Jos Nijhof.

Vanaf 3 september gaat Politiek071 weer van start. Een wekelijks (maandag), twee uur durend programma over de politiek in de Leidse regio.

Iedere woensdag tussen 19.00 uur en 21.00 uur geven Leidse studenten een overzicht van de laatste wetenschappelijke inzichten in Science071.

In september keert ook  Live071 weer terug. Dit programma met aandacht voor lokale muziek is elke zondagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur te horen en is een samenwerking met 3voor12 Leiden.

Natuurlijk zijn de Middag- en de Avond van Sleutelstad ook gewoon iedere werkdag te horen, maar deze programma’s draaiden ook tijdens de vakantieperiode gewoon door.

Sleutelstad FM is te beluisteren via 93.7 FM in de ether, 102.4 kabel, DAB+, de betere radio-app’s voor je mobiel en uiteraard ook via internet (je eigen software) en de player op de website.

Advertentie

Cultuur Leiden Leiderdorp Oegstgeest Onderwijs Politiek Regio Science Sport Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×