Vliegende start Odensehuis Leo in Merenwijk met betrokken buren

Wie goed doet, goed ontmoet. Het Odensehuis dat op Wereld-Alzheimerdag op 21 september officieel geopend gaat worden, krijgt nu al volop steun van buren uit de Merenwijk. Het Odensehuis dat de naam Leo heeft gekregen staat aan de rand van de Kopermolen. De naastgelegen Regenboogkerk kwam 200 euro langsbrengen die was opgehaald met de oud-papierinzameling en supermarkt Albert Heijn draagt ook een steentje bij.

Vlnr: Ron Bakhuis, Jacqueline Koster en Cecile Werner.

Odensehuis Leo heeft een paar maanden geleden stilletjes zijn deuren geopend voor mensen met geheugenverlies of beginnende dementie. Een laagdrempelig inloophuis dat inspeelt op wat de deelnemers en bezoekers graag willen doen en beleven.

Burgemeester Henri Lenferink zal het Odensehuis Leo op 21 september om 11.00 uur feestelijk openen. Maar voor iedereen die het Odensehuis van binnen wil bekijken gaan de deuren al om 10.00 uur open.

 

 

Cecile Werner is actief in de Regenboogkerk die midden in de wijk wil staan en graag lokale initiatieven ondersteunt. Het Odensehuis past daar heel goed bij. Cecile Werner denkt dat de kerk ook wel wat vrijwilligers kan leveren aan het inloophuis.

Gerry van Bakel in gesprek met Cecile Werner van de Regenboogkerk.

Supermarktmanager Ron Bakhuis van de Albert Heijn in de Kopermolen werkt al samen met welzijnsorganisatie Radius die het Odensehuis een plek heeft gegeven in hun pand aan de Rosmolen. Voor de aankomende opening heeft de supermarkt de printkosten van de folder overgenomen en op de dag zelf zal zijn winkel hapjes, drankjes, suikerzakjes en dergelijke leveren. Ook zijn er winkelmedewerkers die wel hun handen uit de mouwen willen steken.

Gerry van Bakel in gesprek met supermarktmanager Ron Bakuis van Albert Heijn.

Het Odensehuis is vanaf maandag 3 september twee dagen in de week open. En kwartiermaker Jacqueline Koster hoopt de openingstijden verder uit te kunnen breiden. Het Odensehuis heeft geen strak programma en is ook nadrukkelijk geen dagopvang. Het is meer een soort huiskamer waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, samen een kop koffie of thee kunnen drinken of lunchen. Naar gelang behoefte van de bezoekers worden er activiteiten ontwikkeld zoals een wandeling naar het park of mandela’s schilderen.

Gerry van Bakel in gesprek met kwartiermaker Odensehuis Jacqueline Koster.

Wie meer wil weten over het Odensehuis kan contact opnemen met Jaqueline Koster, stuur een email naar j.koster@radiuswelzijn.nl.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×