De feestelijke opening werd luister bijgezet door de ijscoman van Moments IJssalon van het Treubplein. (Foto's/video: Chris de Waard).

Nieuwe speelplek in gebruik genomen in Voorschoten

De compleet vernieuwde speelplek in het midden van de Willem de Zwijgerlaan in Voorschoten is vanmiddag officieel in gebruik genomen. Wethouder Monique Lamers sprak de kinderen en hun ouders toe. Die hebben volop mee kunnen praten over het vervangen van het verouderde speeltuintje tussen de rijbanen.

Wethouder Monique Lamers opende de vernieuwde speelplek. (Video: Chris de Waard).

De gemeente nodigde niet alleen de volwassen buurtbewoners uit om mee te komen praten, maar stuurde ook de circa tweehonderd kinderen in de directe omgeving een persoonlijke brief. Die benadering bleek zeer effectief. Maar liefst 106 kinderen reageerden en voorzagen de gemeentelijke beheerder van input. Ook enkele tientallen ouders hebben meegepraat.

De wat oudere kinderen zijn vooral blij dat er nu niet meer alleen speeltoestellen zijn voor de allerkleinsten. Een familieschommel stond hoog op hun verlanglijstje en die is er nu ook. Aan weerszijden van de bespeelbare groenstrook zijn nu veldjes aangelegd voor voetbal en hockey. Met een hek er omheen, zodat  kinderen niet meer zomaar de straat op kunnen lopen als er een bal van het veldje wordt getrapt. Een zorg minder voor de ouders die in de oude situatie nog weleens met de zenuwen in het lijf zaten.

De plannenmakerij voor de nieuwe speelplek begon begin 2017. Gehoopt was dat alles klaar zou zijn voor de straatspeeldag in juni, maar dat is uiteindelijk niet helemaal gelukt. Daarom werd het speelterrein uiteindelijk gefaseerd opgeleverd. Pas afgelopen week werd als laatste een zitbankje geplaatst.

Advertentie

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×