D66 Leiden organiseert verkiezingsdebat met kandidaat-lijsttrekkers EP2019

Vanavond organiseert de Leidse afdeling van D66 een verkiezingsdebat tussen de drie kandidaten voor het lijsttrekkerschap van die partij bij de verkiezingen voor het Europees Parlement volgend jaar. Bij D66 worden lijsttrekkers en andere kandidaten rechtstreeks gekozen door de leden met behulp van een digitale stemming.
Voor de partij hebben zich drie kandidaten gemeld als kandidaat-lijsttrekker.

Felix Klos
Klos is communicatiemedewerker voor de Tweede Kamerfractie van D66. Daarnaast is hij speechschrijver en historicus. Hiervoor was hij de speechschrijver en woordvoerder van Alexander Pechtold.

Marietje Schaake
Op dit moment is Schaake lid van het Europees Parlement voor D66. Zij vervult deze functie sinds 2009. Op landelijk, Europees en internationaal niveau vervult zij verschillende maatschappelijke functies.

Sophie in ‘t Veld
In ’t Veld is lid van het Europees Parlement voor D66. Deze functie vervult zij sinds juli 2004. In het verleden was zij voorzitter van de afdeling Brussel en lid van het bestuur van de afdeling Delft namens D66. Binnen D66 was zij verder actief als steunfractielid.

Tijdens het verkiezingsdebat vanavond gaan de kandidaten met elkaar in debat over de Brexit, kansen en bedreigingen voor de EU en het populisme in Europa. Het verkiezingsprogramma wordt in het voorjaar van 2019 door de leden van D66 vastgesteld.

Alle leden van D66 en overige geïnteresseerden uit de regio Leiden zijn van harte welkom om het debat bij te wonen. Het begint rond 20.30 uur in het gebouw van Speeltuinvereniging Ons Eiland in de Kortenaerstraat 61 in Leiden. Na afloop is er een borrel. Er kan alleen met contant geld worden betaald.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×