Manager Toon Keijzer van het team Sportaccommodaties ontving uit handen van directeur Evert-Jan Hulshof van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) de licentie Nationale Zwemdiploma’s. (Foto: Gemeente Leiden).

Licentie Nationale Zwemdiploma’s voor Leidse zwembaden

De Leidse zwembaden hebben de Licentie Nationale Zwemdiploma’s ontvangen. Die licentie wordt verstrekt als een zwemlesaanbieder aan alle kwaliteitscriteria voldoet. In Leiden voldoen zwembad De Zijl en het Vijf Meibad aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en de kwaliteit van leren zwemmen.

Wildgroei aan zwemdiploma’s
In Nederland mag iedereen een zwemdiploma uitgeven. Dit is niet wettelijk geregeld zoals een rijbewijs. Er is daardoor een wildgroei aan zwemdiploma’s ontstaan. Voor ouders is het niet altijd even duidelijk waar de verschillende zwemdiploma’s voor staan. De Nationale Zwemdiploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid staan voor een hoge kwaliteit. De kwaliteit wordt op verschillende momenten zowel intern als extern getoetst. Met een Nationaal Zwemdiploma hebben ouders de zekerheid dat hun kind zwemveilig is na het behalen van de diploma’s. Met het complete Zwem-ABC op zak voldoen kinderen aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Nieuwe eisen
Onlangs zijn de eisen voor de licentie en de Nationale Zwemdiploma’s aangepast. Alleen zwemlesaanbieders in het bezit van de licentie mogen nog de door de NRZ uitgegeven Nationale Zwemdiploma’s verstrekken. Daarnaast ligt de nadruk bij de zwemlessen en examens meer op zwemveiligheid. Er is meer gekeken naar wat er nodig is om in en om het water te overleven. Hieruit zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn de kledingeisen aangepast naar lange mouwen en lange broek in plaats van korte mouwen en korte broek. De nadruk ligt nu meer op overlevingsvaardigheden. Maar het beheersen van een goede techniek blijft belangrijk om te overleven.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×