De Leidse schrijver van historische thrillers Jeroen Windmeijer. (Foto: PR).

Leidse auteur Jeroen Windmeijer geeft lezing over Pilgrim Fathers Complot

Jeroen Windmeijer geeft op vrijdag 8 september een lezing bij Boekhandel Kooyker. Hij vertelt dan over zijn nieuwste boek. Dat speelt zich net als de twee eerdere thrillers af in Leiden. De lezer wordt meegevoerd van de nauwe steegjes van Leiden naar de weidse wateren van Cape Cod in de Nieuwe Wereld tot aan de verzengend hete Sinaïwoestijn in Egypte, om er elke keer achter te komen dat de geschiedenis nooit is zoals de boeken ons willen doen geloven.

De anders zo rustige stad schrikt op wanneer de voorzitter van de plaatselijke vrijmetselaarsloge op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in het gemeentearchief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok.

In zijn lezing vertelt Windmeijer over de totstandkoming van Het Pilgrim Fathers Complot. De lezing begint om 20.00 uur, de toegang is vrij. Wel graag aanmelden via info@kooyker.

Gerry van Bakel in gesprek met Jeroen Windmeijer.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×