In Zoeterwoude-Dorp stonden de PMD-containers wel op de juiste dag buiten. (Foto: Robbert Beurse).

Onduidelijkheid ophaaldag PMD-afval in Zoeterwoude-Rijndijk

Donderdag startte de pilot van de gemeente Zoeterwoude waarin zij PMD-afval inzamelt met behulp van grijze minicontainers.
In een brief aan de inwoners gaf de gemeente aan dat de containers in Zoeterwoude-Dorp op 30 augustus voor het eerst geleegd zouden worden. Volgende week, op donderdag 6 september, is de Rijndijk aan de beurt.

Aan het eind van de eerste ophaaldag bleek dat de brief voor veel inwoners van Zoeterwoude-Rijndijk niet duidelijk was geweest, ook zij zetten donderdag hun volle containers op de stoep.

Via social media roept de gemeente Zoeterwoude de inwoners van de Rijndijk op om “de aan de weg geplaatste bakken daar weg te halen en deze volgende week donderdag buiten te plaatsen”.

De grijze minicontainers werden tot voorkomt gebruikt voor het inzamelen van restafval in het dorp maar verloren hun functie na het plaatsen van ondergrondse containers. Door de Zoeterwoudenaren te vragen om een oranje PMD sticker op de voorkant van hun minicontainer te plakken worden ze “er tijdens de proef regelmatig aan herinnerd dat er geen restafval meer in de grijze minicontainer hoort”, aldus de gemeente.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×