Geen angst voor rubberkorrels bij de kunstvelden van Fiks. Bij korfbal worden de kunstvelden met zand ingestrooid. (Foto's/video: Chris de Waard).

Korfbalvereniging Fiks neemt nieuwe velden in gebruik

Met een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Leidse Pernix heeft de Christelijke Korfbalvereniging Fiks afgelopen zaterdagmiddag de nieuwe kunstgrasvelden op Sportpark de Voscuyl in gebruik genomen. Met het rechtop zetten van de korf en het heffen van de glazen met bubbels werd het moment door voorzitter Sven de Ruijter en sportwethouder Jan Nieuwenhuis gemarkeerd. De oefenwedstrijd werd overigens nipt gewonnen door de gastploeg: 22-24.

Chris de Waard ging kijken in De Voskuyl en sprak met Fiks-voorzitter Sven de Ruijter en sportwethouder Jan Nieuwenhuis.

Vanaf 2014 is onder initiatief van de verenigingen in nauwe samenwerking met de gemeente een nieuw plan opgesteld voor het sportpark de Voscuyl. Dit heeft geresulteerd in de herstructurering van het sportpark naar een park waar elke vereniging altijd zijn sport kan uitoefenen.

De Club van 50 van Fiks onthulde zaterdag ook het door hen gesponsorde scorebord.

De opening van de kunstgrasvelden van Fiks is het eerste officiële tastbare resultaat van het nieuwe Sportpark de Voscuyl. Naast de werkzaamheden die zijn uitgevoerd door de hoofdaannemer is er veel werk verricht door vele vrijwilligers. Ook tussen de verenigingen onderling is de afgelopen tijd nauw samengewerkt. “Zonder deze inzet was het niet mogelijk geweest,” blikt Fiks-voorzitter Sven de Ruijter terug op het proces van de afgelopen jaren.

Fiks gaat komend seizoen Hoofdklasse spelen en behoort daarmee tot de beste 28 korfbalverenigingen van de 500 in Nederland. Op dit niveau heeft Fiks nog nooit gespeeld in haar 91-jarig bestaan. Met de nieuwe kunstgrasvelden en het mooie hoofdveld ziet Fiks het komend seizoen met vertrouwen tegemoet.

Oegstgeest Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×