Televisiedrama Free Fight (foto: PR IJswater Films).

Televisiefilm Free Fight genomineerd voor Gouden Kalf

De Leidse scenarioschrijfster Saar Ponsioen maakt wederom kans op een prestigieuze filmprijs. Als mede-scenarioschrijfster stond zij aan de wieg van de televisiefilm Free Fight van regisseur Sven Bresser over twee broers die de dood van hun moeder heel verschillend verwerken. Vorig jaar mocht Saar Ponsioen al een prijs in ontvangst nemen van de Acadamy Award die ook jaarlijks de fameuze Oscars uitreikt voor haar afstudeerscript ‘Grijs is ook een kleur’.

Het was voor Saar Ponsioen de eerste keer dat ze samen met iemand anders een script schreef. “Het idee van de film is van Sven Bresser die de film ook heeft geregisseerd. Hij heeft mij gevraagd om met hem mee te werken aan het scenario. Het was even zoeken naar de beste werkwijze. Maar ik ben blij dat het geen compromis is geworden.” De twee broers doen aan Mixed Martial Arts, voor Saar Ponsioen een heel nieuwe wereld. “Ik had er vooraf niets mee, maar ik vond het wel heel interessant om me erin te verdiepen. Het is een hele harde, maar ook technische sport.”

Gerry van Bakel in gesprek met scenarioschrijfster Saar Ponsioen.

De televisiefilm Free Fight is tot stand gekomen in het zogenaamde One Night Stand traject. One Night Stand was een jaarlijks terugkerend samenwerkingsproject van de NTR, BNNVARA, VPRO, het NPO-fonds, CoBO en het Filmfonds gericht op de ontwikkeling en stimulering van film- en televisietalent.

Free Fight dingt mee naar het Gouden Kalf in de categorie televisiedrama, andere genomineerden zijn Tom Adelaar van Gonzalo Fernandez (ook een productie uit One Night Stand) en Het geheime dagboek van Hendrik Groen van Tim Oliehoek. Hoofdrolspelers Chiem Vreeken en Aleksej Ovsiannikov in Free Fight zijn samen ook genomineerd in de categorie beste acteur televisiedrama. Free Fight gaat op 30 september op het Nederlands Film Festival in premiere.

 

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×