Vijf scooterroutes in Leiden om niet te missen

Wie op een scooter de omgeving van Leiden wil verkennen, kan hier de allerleukste scooterroutes in Leiden te weten komen. Hieronder vijf verschillende routes om de omgeving van Leiden te doorkruisen.

Rondje Bollenstreek (50,5 km)
Deze route lijkt erg op de gelijknamige fietsroute, maar is aangepast voor scooterrijders. De route begint in Leiden en brengt je via Warmond de Bollenstreek in. Hier rij je door plaatsen als Noordwijk, Noordwijkerhout, Ruigenhoek, Hillegom, Elsbroek en Voorhout. De route heeft veel bezienswaardigheden, zoals de Keukenhof, Bloemenvelden en de Keukenhof. Je komt langs een plas, maar ook over de boulevard van Noordwijk. Deze afwisseling van natuur en polder met leuke dorpen en steden maakt het een aangename route om met de scooter te volgen.

Wassenaar – IJmuiden – Wassenaar (134 km)
Deze route brengt je vanaf Wassenaar helemaal naar IJmuiden, waarbij je op de heenweg zo dicht mogelijk langs de kust blijft, en op de terugwerk door verschillende steden en polders komt. Zo kom je op de heenweg door Katwijk aan Zee en Noordwijk, en op de terugweg door Haarlem en Leiden. In Leiden kom je alleen langs de rand van de stad, maar je kunt ervoor kiezen om hier van de route af te wijken zodat je ook het centrum van Leiden te zien krijgt. Onderweg kom je oude molens, een watertoren en een prachtige kerk tegen.

Zandvoortroute en Kagerplassen (108 km)
De route begint in Noordwijk, op de boulevard, en laat je als eerste naar het noorden rijden, helemaal naar Zandvoort. Hier rij je nog een stuk langs de kust tot Bloemendaal aan Zee, waar je rechtsaf slaat richting Haarlem. Nog voor je het centrum in rijdt, ga je weer naar rechts, richting door Heemstede en Bennebroek. Via Lisse rij je naar Kaag, waar je om verschillende meren heen rijdt. In dit gebied zijn verschillende molens te vinden en een prachtige natuur, voor de liefhebber zijn er ook recreatiegebieden. Nu rij je via Oude Ade naar Leiden, waar je door het centrum komt. Je gaat vanaf Leiden via Oegstgeest weer terug naar Noordwijk.

Is je helm toe aan vervanging of heb je een nieuwe helm nodig? Kijk eens bij deze Schuberth C4 helmen. Koop nooit een tweedehands helm, omdat je dan niet zeker weet of er sprake is van niet zichtbare schade. Check bij de aankoop van een nieuwe scooter- of motorhelm ook altijd of een helm voldoet aan een keurmerk.

Katwijk – Den Bosch (112 km)
Zoals de naam al laat blijken, brengt deze route je van Katwijk naar Den Bosch. Als eerste ga je via Valkenburg naar Leiden, waar je langs de Witte Singel rijdt. Nu rij je via Zoeterwoude, Benthuizen en Boskoop naar Waddinxveen, waar je de snelweg onderdoor naar Gouda gaat. Nu rij je via Haastrecht en de Vlist naar Schoonhoven, waar je met het pondje oversteekt naar Nieuwpoort. Nu rij je door naar Gorinchem, waar ja via Vuren naar het oosten gaat, waar je met een pondje de Waal oversteekt naar Brakel. Als laatste rij je via Hedel naar Den Bosch, waar het dan eindelijk tijd is voor een Bossche Bol.

Rondje Boskoop (105 km)
Deze route brengt je niet door Leiden, maar wel in de buurt. Als je de stad zelf wilt zien kun je hiervoor van de route gaan. De route begint in Zoeterwoude, waarvandaan je via Koudekerk aan den Rijn naar Alphen aan den Rijn gaat. Vervolgen rij je via Zwammerdam en Bodegraven naar Woerden. Nu rij je via Linschoten, en Oudewater naar Gouda, waarna je via Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel naar Zoetermeer gaat. Als laatste rij je via Benthuizen naar Zoeterwoude, waar je weer op het beginpunt uit komt.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×