(Foto's: Emile van Aelst)

Omwille van de Vrijheid. Het ware verhaal van beleg en ontzet van Leiden

Goed nieuws voor 3 Octoberfans, ras Leidenaar Hans Marks heeft een boek geschreven met volgens hem het ware verhaal van het beleg en ontzet van Leiden. Tijdens de presentatie van het boek in boekhandel Kooyker waren er te weinig stoelen om alle belangstellenden plaats te bieden. Hans Marks heeft onderzoek gedaan naar wat er nu precies gebeurd is tijdens het 2e beleg in 1574. Het verhaal over het beleg en ontzet van Leiden is een van de meest mooie en aansprekende verhalen in onze vaderlandse geschiedenis.

Hans Marks heeft er een fascinerende historische roman van gemaakt. In zijn zoektocht naar de geschiedenis kwam Marks er ook achter dat Diederik van Bronckhorst, commissaris van de prins te Leiden, eigenlijk ook een van de grote helden van Leiden is geweest, door zijn weigering de stad op te geven. Marks pleitte er dan ook voor om een gedeelte van het Singelpark naar van Bronckhorst te vernoemen. Om de gemeente niet extra op kosten te jagen had hij alvast het naambord laten maken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×