De hoofdpersoon voelt een onweerstaanbare drang om zijn Binocle (toneelkijker) naar het hoofd van een kale heer verderop te gooien. (Foto: Robbert Beurse).

Afstudeerfilm Leidse student te zien op het Nederlans Film Festival

In een vol Trianon Theater toonde de Leidse filmmaker Aidan Vernee (22) zaterdag zijn afstudeerproject als filmmaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Vernee maakte een verfilming van De Binocle, een komische thriller naar het gelijknamige verhaal van Louis Couperus.

Na de premiere is de film binnenkort, samen met 39 andere films en drie installaties, te zien op het Nederlands Film festival. Binocle is geselecteerd voor de studentencompetitie en maakt kans op meerdere prijzen en onderscheidingen, waaronder de nieuw ingestelde Fentener van Vlissingen Fonds Award, waaraan een geldbedrag van 7.500 euro is verbonden.

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Dion Vincken, Julien Croiset en Edgard Geurink. De Binocle is opgenomen in Leiden, onder andere in de Leidse Schouwburg. Een groot aantal figuranten, waaronder leden van Het Louis Couperus Genootschap en bestuursleden van het Louis Couperus Museum, heeft aan de film meegewerkt.

Mede dankzij een succesvolle crowdfunding-actie lukte het Vernee en zijn team om te film te maken.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×