Op deze weilanden moet de Zwethof gerealiseerd worden. (Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude bouwt woningen in Zwethof ondanks tegenstand van Provinciale Staten

De gemeenteraad van Zoeterwoude heeft het bestemmingsplan voor het bouwproject Zwethof vastgesteld. Dit ondanks dat enkele Statenfracties vorige week aangaven het niet eens te zijn met het plan. Ze vonden het bouwplan, dat zo’n acht jaar geleden is gemaakt, niet goed en daarom wilden ze niet instemmen met het nieuwe plan Zwethof.

Zwethof is bouwproject van 41 woningen aan de zuidkant van Zoeterwoude-Dorp. Omdat dit gebied in het Groene-Hart ligt heeft het jaren geduurd voordat de betrokken partijen zich konden vinden in een bouwplan. Volgens de gemeente is er: “veel aandacht besteed aan de landschappelijke inpassing, het ontwikkelen van natuur en aan duurzaam bouwen”. Zoeterwoude heeft bij het ontwerpen van het plan ook veel overleg gehad met de provincie.

Omdat voor de zomer al bleek dat niet alle Statenfracties wilden instemmen met Zwethof heeft de gemeenteraad van Zoeterwoude zijn besluit nog even aangehouden. Provinciale Staten hadden zo de tijd om zich te verdiepen in het nieuwe plan. De gemeenteraad vindt het onbegrijpelijk dat vorige week woensdag bleek dat het nieuwe plan niet inhoudelijk is beoordeeld.

Ondanks de tegenstand start Zoeterwoude binnenkort met de bouw van 41 woningen in Zwethof. “Zoeterwoude wil niet blijven hangen in het verleden maar kijkt vooruit”, aldus de gemeente.

Advertentie

Zoeterwoude De Zwethof


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×