Thomas van Halm en Erwin Zaat te gast in Politiek071. (Foto: Lieuwe van Slooten).

SP: "We zijn te naïef geweest met Leiden Helpt"

De subsidie voor de Stichting Leiden Helpt zal medio volgend jaar worden stopgezet en daar balen ze vooral bij de SP van. Toen zij drie jaar geleden in de coalitie zaten hadden ze de hoop dat de subsidie verlengd zou worden, maar tevergeefs blijkt nu: “Ik denk dat we te naïef zijn geweest”, zegt SP-raadslid Thomas van Halm in Politiek071. “We dachten dat er wel een oplossing zou komen.”

Van Halm doet zijn beklag in Politiek071 samen met Partij voor de Dieren-duoraadslid Erwin Zaat: “We sprongen van de bank toen we dit hoorden. Vooral het argument dat erbij gegeven werd leidde tot verbazing”, zegt Zaat. Er zou geen armoede meer zijn in Leiden en dus is de stichting overbodig. Dat argument leidde ook bij Van Halm tot grote verbazing: “Er staan tussen de 2800 en 2900 mensen ingeschreven en dat aantal is gestegen. Ik neem dus aan dat het redelijk storm loopt.”

Toch stopt de subsidie en de SP krabt zich nu achter de oren of ze daar in het vorige collegebestuur op hadden moeten anticiperen. “Er is de afgelopen jaren meer behoefte gekomen voor de Stichting Leiden Helpt en dan is het heel cru om die subsidie te laten vallen”, zegt Van Halm. “Ik vind dat de gemeente er best een prijs voor over zou moeten hebben.”

De SP en de Partij voor de Dieren dienden schriftelijke vragen in en hopen het besluit om de subsidie te stoppen terug te kunnen draaien. Zaat:  “We verwachten dat dat kan. Vervolgens moet er ergens nog geld gevonden worden.” Van Halm vult aan: “Je zou ook kunnen zoeken naar andere opties om de stichting in leven te houden, maar we zetten er op in dat het besluit teruggedraaid wordt.”

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×