Brandweer bevrijdt meeuw van dak moskee

47

De brandweer heeft gisteren een jonge meeuw bevrijd die vast was komen te zitten aan de dakrand van Islamitisch Centrum Imam Malik in de nieuwe Marnixstraat in Leiden-Noord. Twee brandweermannen gingen het dak op en wisten de meeuw los te maken waarop het dier er vliegensvlug vandoor ging. Zo te zien ongedeerd.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Delen

47 reacties

 1. Eus de Watergeus op

  De meeuw heeft plechtig beloofd nooit meer argeloze haringeters op het stationsplein aan te randen.

 2. Hebbiehemookweer op

  Ik zag die brandweer daar al staan , ik denk joh de moskee staat eindelijk in de fik. Maar nee hoor , het was nu een vogel die niet uit de greep van de islam los kon komen .

  • Al zou dat zo zijn….staat er zo weer een nieuwe voor in de plaats , dus stress niet. (mooier en groter😍dan de huidige) Totdat jou plekkie in de fik staat, vreugde dansje van deze kan!😃 Wat je zaait zul je oogsten lelijk mens!

   • Dag Assia,

    Je hebt gelijk dat ‘Hebbiehemookweer’ ongelooflijk bot is en, als je hem serieus neemt, aanmoedigt tot geweldpleging/brandstichting, met in het uiterste geval moord tot gevolg.
    Op de een of andere manier lijken reageerders als hij het toch niet echt te menen. Dat hangt wat af van de context. Ooit kreeg wijlen Pim Fortuyn een taart in zijn gezicht gegooid door actievoerders. Nadat Fortuyn was vermoord kreeg het smijten van taarten naar mensen een veel agressiever lading dan voorheen. Zo zal het ook zijn met reacties als die van ‘Hebbiehemookweer’, nadat werkelijk een moskee is afgebrand en er doden zijn gevallen. Nu lijkt dat allemaal nog onwerkelijk.
    ‘Hebbiehem ookweer’ en gevoelsgenoten lijken niet in de echte wereld te leven maar in een daarvan geïsoleerde fantasiewereld. Alles wat ze zeggen is ‘bij wijze van spreken’. ‘Hebbiehemookweer’ zou nooit werkelijk het in brand steken van de moskee toejuichen. “Ik ben een vredelievend mens, edelachtbare, weliswaar geen christen maar wel cultureel erfgenaam van deze vredelievende godsdienst die door de Verlichting heen is gegaan”.
    Dit gezegd zijnde, “Wat je zaait, zul je oogsten” gaat ook voor jou op. Je wenst hem toe wat hij de moskee toe wenst.
    Op je tong bijten, tot tien tellen, zijn goede adviezen als het gaat om reageren op sociale media.

Je bent nu offline