Grote schoonmaak om zwerfafval terug te dringen

Komende zaterdag is het World Clean Up dag. Een mooie gelegenheid om je straat, plein, gracht, sloot of park van afval te ontdoen. De focus ligt daarbij op plastic, maar ander afval mag ook in de zak. De vervuiler betaalt, wordt vaak aangehaald, maar soms is het nog beter als de vervuiler mee helpt schoonmaken.

Vrienden van het Singelpark organiseren daarom op 15 september een grote opruimactie in het hele Singelpark en daar kunnen ze wel wat handen bij gebruiken. En ook al gooi je nooit zelf iets op straat of in de struiken, er ligt van alles en dat kan het best in een vuilniszak gedaan worden.

Ga naar de facebookpagina van Vrienden van het Singelpark om je op te geven, dan zorgen zij dat er voldoende vuilniszakken, handschoenen en grijpers zijn. De Vrienden verzamelen om 10.00 uur bij Molen de Valk. Meer informatie over World Cleanupday vind je op de website van Nudge en Plastic Soup Foundation die deze dag samen het de Vrienden optrekken. 

Bij de Hoflandbrug op de grens van Leiden en Voorschoten gaan leden van GroenLinks uit beide gemeenten aan de slag om aan beide kanten van de brug schoon te gaan maken. Ook daar ben je welkom om mee te helpen. De twee afdelingen verzamelen om 10.30 uur bij de Hoflandbrug en verwachten rond 12.00 uur klaar te zijn. GroenLinks Leiden en Voorschoten zorgen voor de nodige afvalgrijpers en vuilniszakken, de deelnemers wordt gevraagd zelf handschoenen, drinken en snacks mee te nemen.

 

Advertentie

Duurzaamheid Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×