(Foto: Reanne van Kleef).

DIOK niet door naar finale 'Vereniging van het Jaar'

Rugby Club DIOK is ondanks het enthousiasme van de jury gestrand in de ‘Vereniging van het Jaar’-verkiezing van NOC*NSF en Rabobank. DIOK werd door de vele publieksstemmen provinciewinnaar, maar zal dus niet de landelijke titel binnenslepen. In de categorie sportverenigingen zijn Crackerjacks, Rugbyclub The Big Bulls en Sudosa-Desto doorgedrongen tot de finale. Volgende week wordt de winnaar bekend gemaakt.

Hoewel DIOK-woordvoerder Welmoet Lugt teleurgesteld is dat haar vereniging niet heeft gewonnen, overheerst het gevoel van trots. “Het is een geweldige eer dat we met DIOK als beste sportvereniging in de provincie Zuid-Holland zijn geeindigd. Natuurlijk was het leuk geweest om ook nog de finale te winnen, maar het is mooi te zien dat zoveel clubs zich net als DIOK niet alleen inzetten voor hun sport, maar vooral ook voor hun omgeving. Mooi is dat! Dat de beste club mag winnen.”

De twaalf provinciewinnaars werden afgelopen weken allemaal bezocht door juryleden van de verkiezing, waaronder verschillende topsporters. Bij DIOK kwam hockeyinternational Robbert Kemperman langs. Hij was zeer onder de indruk van de vereniging. “Ik kreeg hier een goed en warm gevoel bij. Dat voel je als je het terrein op loopt en ook als je het verhaal van DIOK hoort. Met alle plusjes en weinig minnen moet ik hier een rapportcijfer over gaan geven.” Als topsporter sprak het Kemperman ook aan dat de spelers van heren 1, die net als hem topsport bedrijven, ook buiten het veld onderdeel van de club zijn.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×