Sportwethouder Dirkse heeft de investeerders van het failliete GHC niets te bieden. (Foto: Chris de Waard).

Sportwethouder niet meer in gesprek met failliet GHC

De Partij Sleutelstad wil graag dat de Leidse sportwethouder Dirkse nog eens zou gaan praten met de oud-bestuursleden en de investeerders van de failliete voetbalclub Groene Hart Combinatie (GHC). Raadslid Anandkoemar Jitan van die partij vroeg hem dat voor de zomer al en herhaalde vanavond in de raad dat  verzoek, omdat Dirkse nog geen actie heeft ondernomen. Ook de VVD, het CDA en de ChristenUnie wilden graag weten waarom Dirkse het gesprek niet is aangegaan.

Dat blijkt een bewuste keuze van het college. Dirkse:: “De curator heeft het faillissement afgehandeld. We hebben ons als college afgevraagd wat het risico is dat we verwachtingen wekken, waardoor er gedacht kan worden dat we de investeerders van GHC alsnog financieel tegemoet willen komen. Bovenop de regeling van de curator. Dat is niet zo. Zulke verwachtingen kunnen we niet waarmaken. Daarom gaan we het gesprek niet meer aan.”

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×