Eerste 'Leidse' medaille op WK roeien is binnen

Pararoeister Annika van der Meer van de Leidse roeivereniging Njord heeft vandaag zilver gehaald in de skiff op het WK roeien in Bulgarije. Van der Meer deed nog een aanval op het goud, maar zag de Franse roeister Perle Bouge een kleine zes seconden eerder finishen. Dit weekend maken nog eens drie boten met daarin Leidse roeiers kans op medailles. De wedstrijden zijn live te volgen via worldrowing.com.

Van der Meer krijgt zaterdagochtend nog een kans op de wereldtitel. Dan komt ze samen met Corné de Koning in actie op de Para Mixed Dubbeltwee (PR2 Mix2x). Het duo stond vorig jaar ook al op het hoogste podium op het WK. 

Zaterdagmiddag komen zowel de Mannen als Vrouwen Dubbelvier (W4x) in actie in de A-finale. Bij de vrouwen roeien Nicole Beukers (Njord) en Karolien Florijn (Die Leythe). Vorig jaar werd ook deze boot wereldkampioen. Stef Broenink van Njord roeit in de Mannen Dubbelvier (M4x).

Teleurstelling
Boudewijn Röell van Asopos de Vliet is het vanmorgen niet gelukt om met de Mannen Acht (M8+) de finale te halen. Zowel in de heats als in de herkansing kwam de boot als derde over de streep, terwijl een plek bij de eerste twee nodig was voor de A-finale. Het is voor de eerste keer sinds 2014 dat de Mannen Acht op het WK de B-finale moet roeien. Op het EK pakten de mannen dit jaar nog zilver.

Programma finales zaterdag
11.03 Annika van der Meer in de Para Mixed Dubbeltwee (PR2 Mix2x)
12.01 Nicole Beukers en Karolien Florijn in de Vrouwen Dubbelvier (W4x)
12.16 Stef Broenink in de Mannen Dubbelvier (M4x)

 

Advertentie

Leiden Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×