(Foto: Networking Greentech Media).

ZZP-event ‘Succesvol ondernemen’ in Leiderdorp op 18 september

De Kamer van Koophandel organiseert op 18 september 2018 in samenwerking met Economie071 een inspirerend ZZP-event voor zelfstandigen die graag nieuwe ideeën opdoen en een frisse kijk op hun onderneming willen. Naast interessante sprekers en experts op verschillende gebieden, zul je hier ook veel gelijkgestemde ondernemers uit de regio aantreffen en heb je dus de gelegenheid om naar hartenlust te netwerken. Komt de datum je niet goed uit? Dan kun je in plaats van deze bijeenkomst in Leiderdorp ook een van de andere edities in Almere (6 oktober) of Rotterdam (27 november) op de kalender noteren. Hieronder een klein overzicht van wat je tijdens ‘Succesvol ondernemen’ te wachten staat.

Ludieke superbrainstorm
Op 18 september worden ZZP’ers om 18:30 uur welkom geheten in Gemeentehuis Leiderdorp. Na de inloop wordt de avond om 19:00 uur plenair geopend door dagvoorzitter Angele Magré, die onder andere bedrijfs- en organisatieadviseur is bij de Kamer van Koophandel. Zij zal een kort interview houden met Leiderdorpse wethouder Willem Joosten en Saskia Bosch, directeur regionale dienstverlening bij de KvK. Daarna duiken de deelnemers een gezamenlijke superbrainstorm in, gefaciliteerd door de energieke Erik Peekel, die de interactieve werkvorm tevens heeft ontwikkeld. Met deze ludieke methode biedt Erik de deelnemers de kans om elkaar snel te leren kennen, kennis uit te wisselen en op nieuwe ideeën te komen. Zo begint de avond al met veel interactie, wat voor een bruisende sfeer belooft te zorgen.

Expert- en workshoprondes
Na de plenaire sessie gaat de avond verder met het meerkeuzeprogramma: twee rondes van 45 minuten, waarbij je zelf een onderwerp kunt kiezen dat voor jou het relevantst en waardevolst is. Je kunt je aansluiten bij een van de twee workshops of aanschuiven bij een thematafel, waar je in gesprek gaat met een expert over onderwerpen als netwerken, fraude/AVG, samenwerken, of klanten vinden en binden. Hierbij kun je vragen stellen aan juristen, accountants, medewerkers van de Belastingdienst en andere betrokken partners.

Eén van de workshops richt zich op het creëren van een goede pitch, oftewel je onderneming kort en pakkend kunnen beschrijven. Je bedrijf promoten kan tegenwoordig zo gemakkelijk online – je bouwt een website, zet sociale media in en kunt bij aanbieders als deze zelfs promotiematerialen zoals jaarplanners online laten drukken – dat je haast zou vergeten dat persoonlijk contact vaak nog effectiever is. Met ‘Werken aan je pitch’ leer je direct een goede indruk te maken tijdens bijeenkomsten en afspraken. Kun je wel wat ondersteuning gebruiken bij de financiële kant van het zelfstandig ondernemen, dan kan de workshop ‘Geldzaken voor ZZP’ers’ heel leerzaam zijn. Aangezien de twee workshops tijdens beide rondes worden gehouden, kun je ze ook allebei volgen en hoef je dus niets te missen.

Aanmelding
Na afloop van de tweede ronde wordt de avond afgesloten met een drankje en de gelegenheid om tot een uur of 22:30 te netwerken. Het evenement is een mooi vervolg op andere bijeenkomsten die regionaal voor ondernemers worden georganiseerd, zoals vorig jaar de startersdagen in Leiden, die eveneens in samenwerking met Economie071 tot stand kwamen. Dergelijke events zijn ontworpen om ondernemers te ondersteunen, te inspireren en onderling te verbinden, voor een veerkrachtig regionaal ondernemersklimaat.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook graag deelnemen aan de netwerk- en inspiratiebijeenkomst ‘Succesvol ondernemen’? Dan kun je voor meer informatie en voor je aanmelding terecht op de evenementpagina van de KvK.

Leiderdorp Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×