Goud, zilver en brons voor Leidse roeiers op WK

De Leidse roeiers hebben op het WK in Bulgarije goud, zilver en brons veroverd. Nadat pararoeister Annika van der Meer van Njord gisteren al tweede werd in de skiff, werd ze vandaag in de Para Mixed dubbeltwee wereldkampioen. Nicole Beukers, Sophie Souwer (Njord) en Karolien Florijn (Die Leythe) werden derde in de Vrouwen Dubbelvier.

Reanne van Kleef sprak met Annika van der Meer over haar gouden en zilveren medaille.

Van der Meer prolongeerde met de overwinning samen met haar partner Corné de Koning de wereldtitel. Het duo klokte een nog snellere tijd dan vorig jaar (8.07.93) en bleef daarmee de Poolse boot bijna vijf seconde voor.

Bij de Vrouwen Dubbelvier werd Polen afgetekend eerste. Daarachter was het enorm spannend en werden de nummers twee, drie en vier met een fotofinish vastgelegd. Duitsland werd tweede (6.11.42), Nederland derde (6.11.79) en China vierde (6.11.85).

Stef Broenink van Njord roeide vandaag ook de A-finale, maar hij werd met de mannen Dubbelvier na een spannende race ‘slechts’ vijfde.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×