Voorzitter Jos Arts van Schaatshal Leiden sprak de gemeenteraad in Oegstgeest afgelopen donderdag in eigen persoon toe. (Foto: IJsbrand Terpstra).

Deur voor 333m toch nog op kleine kier in Oegstgeest

Het gemeentebestuur van Oegstgeest maakte de keuze vorige maand al: er gaat geen geld naar de ijsbaan van 333 meter in Leiden. Schaatsliefhebbers blijven echter strijdbaar en meldden zich afgelopen donderdag opnieuw op het gemeentehuis. “Ik vraag u dringend om het negatieve collegebesluit over een eenmalige bijdrage te heroverwegen”, sprak Henk Heemskerk van IJsclub Oegstgeest de gemeenteraadsleden toe.

Die heroverweging gaat er binnenkort komen. Volgens D66 is het namelijk belangrijk dat de ruim driehonderd handtekeningen die in maart werden aangeboden aan de gemeenteraad, niet zonder gevolg blijven. “Wij vinden dat we een verplichting hebben aan deze mensen en vinden het jammer dat het besluit daarom niet in de gemeenteraad is genomen”, aldus steunfractielid Jolijn Kouwenhoven. Daarom heeft ze het punt nu alsnog aangemeld ter bespreking. “Het is belangrijk dat we er met elkaar over in debat kunnen gaan.”

Steunfractielid Jolijn Kouwenhoven van D66 Oegstgeest in gesprek met IJsbrand Terpstra

Tot laatste snik
Namens Schaatshal Leiden was ook voorzitter Jos Arts naar Oegstgeest gekomen om de raadsleden voor de laatste maal te overtuigen. “De beslissing van het college is in onze ogen onjuist en genomen op te summiere gronden. Ik wil u met klem vragen het besluit te heroverwegen en de Oegstgeester schaatsers niet in de spreekwoordelijke kou te laten staan.” Arts is ditmaal in eigen persoon naar Oegstgeest gekomen om de laatste weken voor de deadline nog ten volle te benutten. “Ik heb mezelf voorgenomen dit tot de laatste druppel af te maken.”

Voorzitter van Schaatshal Leiden Jos Arts in gesprek met IJsbrand Terpstra

Solidariteit
De deadline voor de benodigde 3,2 miljoen euro is op 1 oktober, maar het ziet er niet naar uit dat de Oegstgeester gemeenteraad nog voor die tijd nog over de ijsbaan zal praten. Kouwenhoven: “Ik ben bang dat dat niet haalbaar is.” Die pijn wordt wellicht enigszins verzacht met de wetenschap dat het aangekondigde debat waarschijnlijk weinig zal veranderen. Geen van de politici in Oegstgeest staat namelijk te springen om de benodigde 150.000 euro uit gemeentebudget op te hoesten. Een enkeling noemt nog wel het belang van solidariteit binnen de Leidse regio, maar dat argument zal uiteindelijk niet op voldoende steun kunnen rekenen om het besluit van het college nog te heroverwegen.

Oegstgeest Politiek Sport 333 meter ijsbaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×